„Am început ferma în 2010, în primul rând pentru nevoile noastre. Am avut ceva probleme de sănătate, motiv pentru care am studiat de unde provine mâncarea noastră, parcursul tehnologic, și ce calitate are.”
– Vlad Miriță
ALTERNATIVA SĂNĂTOASĂ
Ferma noastră, in Parteneriat cu PFA Mirita Dumitru și Adrian Coman – persoană fizică, prin sistemul nostru de creștere a animalelor, aducem pe mesele clienților noștri cea mai sănătoasă și gustoasă carne din România.
Problema mare pe care o vedem în lume si în special în România, este că hrana obținută industrial, în afară de avantajul prețului mic, este o hrană care pe termen lung a introdus în societate multe probleme de sănătate. Aceste probleme își au originea fie în creșterea prea rapidă a animalelor prin furajare forțată, fie în administrarea antibioticelor pe parcursul întregului ciclu de viață al acestora, peste care se adaugă și o chimizare exgerată în industria cărnii prin inputuri considerabile de conservanți, potențiatori de gust, coloranți etc.
Piața are nevoie de alternative etice și sănătoase, astfel că ne dorim să creăm, să menținem și să inspirăm un cadru și un mod de viață sănătoase și frumoase, pentru familiile și copiii celor implicați (fondatori, angajați, parteneri, clienți, alți fermieri și persoane interesate să devină fermieri), dar și pentru animale, sol și mediu în general.
În ultimii ani, am observant cu totii o segregare tot mai accentuată a societății, o lipsă de transparență și o lipsă de comunicare între clienți și producători. Ne dorim o relație apropiată cu clienții noștriă, ne dorim sa îi informăm și să îi tratăm cu respectul și atenția pe care le merită.
Nu in ultimul rand, ne dorim o relație onestă cu natura în general și cu solul în mod special, natura care din cauza agriculturii intensive și a poluării a avut în ultimii ani foarte mult de suferit. Vestea bună este ca Natura este un organism viu, și prin bune practici, se va vindeca, se va regenera, asa încât, printr-un efort comun vom lăsa copiilor noștri o lume mai bună.
Cum a aparut FERMA SOARELUI?
Am început ferma în 2010, în primul rând pentru nevoile noastre. Am avut ceva probleme de sănătate, motiv pentru care am studiat de unde provine mâncarea noastră, parcursul tehnologic, și ce calitate are.
În urma unei documentări detaliate, am descoperit că animalelor crescute în sistem industrial le sunt administrate din plin antibiotice, sunt crescute în spații închise, înguste, ventilate artificial, pe suprafețe betonate, în aceste spații trăiesc o viață care le neagă zilnic accesul la mediul lor specific și, implicit, nu își pot manifesta comportamentul natural instinctiv (porcii nu văd pământ întreaga viață, nu pot râma ca in mediul natural, puii nu pot scurma după insecte prin iarbă; nu mai vorbim de stat la soare și alergat în voie respirând aer curat), sunt hrănite cu furaje super-proteice aditivate pentru a le grăbi creșterea, tratamentele cu antibiotic sunt o rutina, si cel putin in cazul porcilor li se administrează hrană lichidă pentru o absorbție cât mai rapidă. Sunt ținute cu lumina aprinsă pentru a dormi puțin și a mânca mai mult, grăbindu-le în mod nesănătos și nenatural creșterea. După ce animalele sunt abatorizate, se intervine chimic asupra cărnii, de la stadiul de carne macră asa-zis “proaspătă”, care este injectată cu conservanți, până la mezeluri care sunt excesiv aditivate. Se adaugă în primul rând Nitriți (care mențin culoarea roșu-rozaliu), apoi nenumărați alți aditivi, agenți de îngroșare, potențiatori de gust, arome și coloranți.
